23948sdkhjf

Bergen Engines signerer milliardkontrakt

Bergen Engines AS, et selskap i Rolls-Royce-konsernet, har signert kontrakter for levering av to kraftverk til Bangladesh. Samlet kontraktsverdi: rundt 1,25 milliarder kroner.
Den første skal leveres til Confidence Power Rangpur Limited i år. Bergen Engines AS har også opsjon på å levere et tilsvarende i 2018. Det andre kraftstasjonen er på 150 MW og skal gå til Midland East Power Ltd, og blir lokalisert i Ashuganj. Kontraktene omfatter også levering av reservedeler i 15 år.

Leverte sitt første kraftverk i 2001
– Vi er glade for at vi er blitt valgt til å bidra til å utvikle kraftproduksjonen i Bangladesh, sier Jeff Elliott, administrerende direktør i Bergen Engines i en pressemelding.

– Bergen Engines leverte sitt første Rolls-Royce-kraftverk til Bangladesh i 2001, og har siden bygget kraftverk som dekker over fem prosent av landets totale strømforsyning. Disse nye kraftverkene representerer et stort skritt videre for oss, understreker virksomheten i meldingen.

Flere bein å stå på
For motorfabrikken i Bergen betyr dette at Bergen Engines AS gjør seg mindre avhengig av offshoremarkedet.

– Det maritime markedet vil alltid være viktig for oss, men vi forbereder oss til en fremtid hvor vi vil ha en 50/50-fordeling mellom land- og marine-applikasjoner istedenfor 80/20 slik det historisk har vært, sier Jeff Elliott.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078