23948sdkhjf

Pro Analysis på vei opp igjen

Store internasjonale kontrakter sørger for at teknologiselskapet Pro Analysis vokser igjen.

Bergen-selskapet har greid å holde seg flytende under oljekrisen, først og fremst takket være oljefeltet Johan Sverdrup. Etter et kraftig inntektsfall fra 2015 til 2016 fra 37,5 millioner til 22,4 millioner kroner, ser Pro Analysis nå ut til å gå imot lysere tider igjen.

Selskapet opplever for tiden større interesse fra Midtøsten der blant annet British Petroleum (BP) er en stor kunde. Pro Analysis AS leverer også sin første ordre til Wood Group i Houston denne høsten, sier virksomhetens Ruben Østrem. Det har ført til at firmaet har ansatt tre nye teknikere.

Måler olje i vann

Selskapets teknologi, Argus®måler fortløpende oljeinnhold i produsert vann, og det fullt ut automatisk. Bedre oversikt over kvaliteten i de ulike separasjonsprosessene gir bedre lønnsomhet og redusert utslipp av olje til sjø. Systemet er også godkjent for å rapportere utslipp direkte til myndigheter.

– På gamle plattformer kan det være så mye som 95 prosent vann i væsken som pumpes opp. Olje og vann skilles fra hverandre, og vannet slippes ut i sjøen igjen. Ved kontinuerlig overvåkning av prosessen, får en varsel med en gang om oljenivået stiger. Teknologien er vedlikeholdsfri, forklarer Østrem overfor e24.

Selskapet startet utviklingen av instrumentet i 2001, og den første prototypen ble testet av Norsk Hydro i 2003.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062