23948sdkhjf

50 millioner til industri-innovasjon

38 næringsmiljø fra hele landet har søkt om opptak i den nye ordningen "Norsk katapult".
Kandidatene, som har søkt Siva (Selskapet for industrivekst) om opptak i den nye ordningen, representerer et mangfold av bransjer, skriver Norsk Industri.

Stor interesse
Regjeringen har satt av 50 millioner til etablering av testsentre for små og mellomstore bedrifter, slik at nye løsninger kan testes i industriell skala. Næringslivet har vist stor interesse for ordningen, og da fristen gikk ut hadde Sivas administrerende direktør Espen Susegg en formidabel søknadsbunke på sitt bord.

- Dette er spennende og et godt utgangspunkt for ordningen. Kandidatene er til dels svært forskjellige og representerer derfor et mangfold. Nå gleder vi oss til å gå gjennom søknadene og velge ut hvem vi ønsker å gå videre med. Vi er avhengig av å holde tempo i prosessen, og ting vil gå raskt, sier Susegg.

Ønske: Mer statsbudsjett-penger
- Da vi jobbet frem katapultordningen med regjeringen, var det ut fra intensjonen om at dette ville treffe industrien bredt. Det er derfor svært gledelig å se den fantastiske responsen. Det er stor vilje blant norske bedrifter til å jobbe sammen i katapultsentre. Dette viser med all tydelighet at neste års statsbudsjett bør ha mer penger til dette utviklingsformålet, sier direktør i Norsk Industri, Knut E. Sunde.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096