23948sdkhjf

Ny norsk toppsjef i DEA

DEA Deutsche Erdoel AG, det internasjonale olje- og gasselskapet, har ansatt norske Maria Moræus Hansen som nye administrerende direktør.
Maria Moreæus Hansen forventes å tiltre stillingen som ny DEA-sjef i januar, 2018, og tar da over for Thomas Rappuhn, som har arbeidet i selskapet i over 30 år. Selskapet har hovedkontor i Hamburg, og Norges-kontor i Stavanger.

Maria Moræus Hanssen er i dag administrerende direktør i det franske energiselskapet Engies lete- og produksjonsdivisjon, og har ansvaret for en produksjon på mer enn 160.000 fat oljeekvivalenter per dag fra operasjoner i 12 land, med over 1.700 ansatte.

Imponerende bakgrunn
- Vi er svært fornøyd med at Maria har valgt DEA. Hun er meget godt egnet til å lede DEA i selskapets videre utvikling og vekst. Våre ambisjoner er å bygge et solid og stabilt voksende energiselskap som anerkjennes som en verdifull og foretrukken partner. Maria kommer med et kommersielt blikk, finansiell og strategisk innsikt og en imponerende teknisk bakgrunn. Hun har gjennom sin karriere utvist betydelige evner til å både lede og endre de organisasjonene hun har vært en del av, sier Lord Browne, som leder DEAs rådgivende styre og er arbeidende styreleder i L1 Energy, i en pressemelding fra selskapet.

Hansen ser frem til å ta tak i de nye utfordringene etter årsskiftet.

- Jeg er stolt over å få ta over etter Thomas Rappuhn, som har gjort en betydelig innsats over lang tid. Nå ser jeg frem til å jobbe sammen med mine nye kolleger i DEA og realisere selskapets potensial. DEA er godt posisjonert for videre vekst, og utnytte de mulighetene vi ser i olje- og gassindustrien. Jeg ser frem til en fortsatt solid og bærekraftig utvikling av DEA, mens vi selvsagt også skal ivareta vår høye standard på helse- miljø- og sikkerhetsområdet, uttaler Maria Moræus Hansen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08