23948sdkhjf

Investeringsbesparelse på fem milliarder

Johan Sverdrup-partnerne har klart å redusere investeringskostnadene med ytterligere fem milliarder kroner.
Johan Sverdrup-utbyggingen var halvveis i sommer. Den er nå nærmere 60 prosent fullført, og ligger foran plan og under budsjett, skriver Statoil i en pressemelding.

- Johan Sverdrup-prosjektet fortsetter å levere over forventningene, takket være solid samarbeid mellom Statoil, partnerne og våre leverandører. Vi ser at det er høy kvalitet i prosjektplanleggingen og -gjennomføringen i alle deler av prosjektet, og vi har fått flere besparelser på grunn av høy bore- og brønneffektivitet. Dette gjør at vi kan redusere våre anslag ytterligere for første fase, sier Eldar Sætre, konsernsjef i Statoil i en pressemelding.

Investeringsreduksjon på 30 milliarder
Siden plan for utbygging og drift (PUD) av Johan Sverdrup-feltet ble godkjent av norske myndigheter, har planlagte investeringer for første fase blitt redusert med mer enn 30 milliarder kroner (investeringskostnader i nominell verdi basert på prosjekt-valuta).

Dette gjør prosjektet enda mer robust, og øker verdien av prosjektet for eierne og samfunnet.

Sammenstilling av boreplattform
Det oppdaterte investeringsanslaget sammenfaller med sammenstillingen av boreplattformen for Johan Sverdrup, som finner sted i disse dager i Klosterfjorden ved Haugesund. Boreplattformen er en av fire plattformer som utgjør det planlagte feltsenteret for Johan Sverdrup. Leverandøren Aibel er ansvarlig for prosjektering, anskaffelser og bygging av boreplattformen.

- Sammenstillingen av boreplattformen her i Klosterfjorden er et resultat av utmerket planlegging og gjennomføring i nært samarbeid med våre leverandører. Den er et godt eksempel på det gode arbeidet vi ser i hele prosjektet, og viser at de fortsetter å legge listen høyt, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Statoil.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109