23948sdkhjf

Westcon kjøper Olvondo

Westcon Group tar steget mot å bli en komplett aktør innen subsea-fabrikasjon og vedlikeholdstjenester gjennom oppkjøpet av Olvondo Industries.
Med kjøpet av Olvondo Industries kan Westcon kombinere sin produksjon av større stål- og rørstrukturer til subseamarkedet med Olvondos mindre finmaskinerte komponenter og sammenstilling i det samme markedet.

Westcon Group vil dermed være en av svært få aktører som kan ta ansvar for hele leveransen av komplette subseaenheter, hevder selskapet i en pressemelding.

Styrket posisjon
- Vi har truffet godt med satsingen inn mot subseamarkedet, og kjøpet av Olvondo styrker vår posisjon ytterligere. Ved å bli en komplett aktør kan vi levere prosjekter langt mer effektivt for kundene ved at de slipper kostnadene ved å håndtere flere leverandører, sier Steinar Matre, leder for Subsea i Westcon-konsernet i en pressemelding fra selskapet.

Olvondo Industries har sitt hovedkontor og produksjonsfasiliteter på Rubbestadneset på Bømlo. Selskapet ble etablert i 2012 etter et ledelsesinitiert oppkjøp av produksjonsaktivitetene i Wärtsiläs tidligere fabrikk, og har i dag 58 ansatte.

Ukjent kjøpesum
I tillegg styrkningen mot subseamarkedet, ser Matre synergier mellom Westcon og Olvondo på flere andre områder.

- Vi utfyller hverandre forbausende innenfor blant annet leveranser og vedlikehold av utblåsningsventiler og annet kritisk utstyr, sier Matre.

Partene ønsker ikke å oppgi avtalens verdi. En forventer at effektuering av avtalen vil skje i løpet av fire til seks uker.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141