23948sdkhjf

Norsk selskap bak revolusjonerende sykehussenger

Bruken av komposittmateriale i sykehussenger kan bli starten på et nytt norsk industrieventyr.
Kan det norske gründerselskapet Ably Medical i Ålesund ta patent på en sykehusseng, som løser utfordringene med dårlige sykehussenger som forårsaker store helseproblemer og koster samfunnet store summer, så står de sannsynligvis foran et nytt norsk industrieventyr. Det skriver Teknisk Ukeblad.

Ably Medical har utviklet en helt ny type sykehusseng som kan komme til å revolusjonere helsevesenet for både pasienter, pleiere og økonomier. Ably planlegger å starte produksjonen av sengen på Sunnmøre innen utgangen av 2019.

Langsgående komposittfjærer
Ifølge Teknisk Ukeblad har alle verdens sykehussenger de siste 40 årene blitt laget på samme måte: Med faste sengebunner der plater eller ribber heves og senkes for å skifte pasientens liggestilling.

- Vi fant ut at vi måtte redesigne sykehussengen, bokstavelig talt fra bunnen av, forteller daglig leder Kjell Arne Furnes i Ably Medical til Teknisk Ukeblad.

Bunnen på deres sykehusseng består av 11 langsgående fjærer, laget av et spesialutviklet, elastisk komposittmateriale. Det revolusjonerende med sengen skal være relatert til hvordan disse fjærene kan beveges, slik at trykket mot pasientens kropp endres, og man unngår liggesår.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094