23948sdkhjf

Fjord Line kjøper nytt skip

Det norske rederiet investerer i en ny katamaran som skal øke kapasiteten på ruten mellom Norge og Danmark.
Fjord Line bygger nytt skip og dobler kapasiteten på ruten mellom Kristiansand og Hirtshals, skriver selskapet i en pressemelding.

- Dette er en ny milepæl i Fjord Lines utvikling. Vi har lyktes meget godt på ruten de siste årene og er strålende fornøyde med å ha bestilt et nytt skip, sier Rickard Ternblom, konsernsjef i Fjord Line AS.

Klar i 2020
Det australske verftet Austal Ships Pty Ltd har fått oppdraget med å bygge skipet, som vil representere en ny teknologisk standard og gi klare miljømessige gevinster på ruten når det står klart til sommersesongen 2020.

- I utviklingsfasen har blant annet komfort vært viktig for oss. Den nye katamaranen skal være et komfortabelt og behagelig reisealternativ, samtidig som den skal være raskeste reisevei mellom Norge og Danmark. Med toppfart på 40 knop vil reisetiden fortsatt være 2 timer og 15 minutter, forteller Ternblom, som også understreker at investeringen vil gjøre Fjord Line til en aktør i fraktmarkedet på strekningen.

Dobbel kapasitet
Det nye skipet bygges med kapasitet til 1.200 passasjerer og over 400 biler – nesten en dobling fra dagens kapasitet. Butikken om bord blir dobbelt så stor, med dertil større og bredere utvalg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094