23948sdkhjf

CCB kjøper «Dokken»

CCB kjøper ”Dokken” fra Marin Eiendomsutvikling på Laksevåg og utvider dermed sitt servicetilbud innen IRM.
Coast Center Base AS (CCB) utvider servicetilbudet innen IRM (Inspection, Repair & Maintenance). CCB har gjennom de siste 12 månedene forhandlet med Marin Eiendomsutvikling AS om kjøp av Dokken på Laksevåg.

Ifølge en pressemelding fra selskapet har det været en målsetning for begge parter å videreføre aktiviteten som Dokken har representert i regionen.

- Vi er svært fornøyd med endelig å ha funnet en løsning som sikrer videre drift på Dokken, sier adm. dir. i Marin Eiendomsutvikling AS, Asbjørn Algrøy i meldingen.

Nysatsingen skjer som et ledd i bedriftens strategi for videreutvikling av tilbudet innen reparasjon og klassing av rigger, noe CCB har drevet med i en årrekke.

- Ved å sikre oss flytedokken fra Laksevåg, utvider vi CCBs tjenestespekter mot skip og fartøy, sier prosjektsjef for CCBs avdeling Yard Services, Sveinung Vethe.

Nytt marked
CCB har et langsiktig mål om å gå inn i markedet for vedlikehold av skip og fartøy i Bergens-regionen. Ved å kjøpe dokken og flytte den til CCB-basen på Ågotnes beholdes aktivitet og kompetanse i regionen, og samtidig får CCB et bedre og utvidet tilbud til dette markedet.

De siste årene har bedriften gjennomgått en krevende omstilling. Markedet for tradisjonelle tjenester er endret og det har vært behov for å utvikle nye satsingsområder.

- Vi har tro på markedet for skipsvedlikehold og har fått positive tilbakemeldinger på vår satsning. Ved å ha sikret oss dokken vil vi i løpet av 2018 kunne starte opp med vedlikeholdstjenester i stor skala rettet mot skip og fartøy langs hele kysten på norsk sokkel. Med dette opprettholdes tilbudet i regionen og ikke minst kan vi gjøre bruk av allerede tilgjengelig kompetanse, forteller administrerende direktør i CCB, Kurt R. Andreassen.

Trenger vedlikehold
Dokken er planlagt ankret opp på sin nye lokasjon på CCB i løpet av august 2017, og vil i tiden utover høsten gjennomgå et omfattende vedlikeholdsprogram av tekniske installasjoner, så vel som utvendig maling av skrog.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062