23948sdkhjf

Kjempeordre til Norwegian Electric Systems

Norwegian Electric Systems (NES) og Hayvyard skal bygge fem nye hybridferger for Fjord 1.
Ifølge smp.no skal Norwegian Electric Systems (NES) levere hybride fremdriftssystemer til Fjord 1s fem nye ferger som skal bygges på Havyard Ship Technology i Leirvik.

Fergene er 111 meter lange og kan ta 120 biler hver. Alt utstyr på fergene er lagt opp til å gå på batteri, samtidig som det er full back-up med dieseldrift ved lengre strømstans.

Videre har NES fått kontrakten på leveransen av et hybrid fremdriftssystem til Fjord1 sin nye ferge, Fjellstrand design ZeroCat 120. Fergen er en katamaranferge i aluminium og skal bygges på Fjellstrand.

Største ordre noen gang
Med de nye kontraktene har NES nå passert 500 millioner kroner i ordrereserver. Etter tøffe år med stor nedgang i ordremengden innen offshore-segmentet har ferge, oppdrett- og fiskebåtsegmentet fått et kraftig oppsving.

- Vi har beholdt optimismen i et vanskelig marked, tenkt langsiktig og videreutviklet eksisterende og nye produkter. Vi har hatt høyt fokus på nye markeder, og det at vi nå har tidenes største ordrereserve, bekrefter at vi har lykkes med det, sier Tor Leif Mongstad, CEO i NES til smp.no.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079