23948sdkhjf

Atlantic Offshore øker bemanningen

Atlantic Offshore har kjøpt inn et nytt beredskapsfartøy som blir en del av flåten til Sotra-rederiet denne måneden. Og for første gang på to år økes bemanningen.
- Dette er første gang på over to år vi øker bemanningen, så det er spennende, sier administrerende direktør Roy Wareberg i Atlantic Offshore til Sysla.

Det ekstra fartøyet vil gi sysselsetting til 30 sjøfolk, heter det i en melding fra selskapet.

Med ny kontrakt i boks for beredskapsfartøyet Ocean Troll trengte rederiet et nytt avløser-fartøy. Skipet som Atlantic Offshore har investert i, er bygget i Kina 2009, og har fått navnet Ocean Clever.

Bygges om
Nå bygges fartøyet om i Danmark for å konverteres til et klasse A beredskaps- og redningsfartøy (ERRV).

- Denne båten skal gå fra felt til felt for å avløse beredskapsbåter som skal ha mannskapsskifte, inn til vedlikehold eller hente forsyninger. Den må derfor være like god som det aller beste beredskapsfartøyet vårt, sier Wareberg.

I følge Wareberg får flåtens nykommer fire store redningsbåter om bord. Slik kan skipet berge over 300 mann. Det utstyres også med blant annet 25 sykehussenger, samt klær, dusj- og toalettfasiliteter til 300 stykker.

Rederiet har det siste året solgt og hugget flere eldre båter. Med siste tilskudd har Atlantic 12 fartøy: Elleve med kontrakt og ett i spotmarkedet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094