23948sdkhjf

– Stort for leverandørindustrien

Planene for utbygging og drift av Njord og Bauge i Norskehavet er nå godkjent av myndighetene. Totalt er investeringene på 20 milliarder kroner.

Njord A-plattformen og lagerskipet Njord Bravo skal oppgraderes for å hente ut gjenværende ressurser på Njord- og Hyme-feltene. Bauge er en ny feltutbygging som skal knyttes opp mot Njord A-plattformen, skriver Statoil i en pressemelding.

– De totale investeringene på 20 milliarder kroner innebærer stor aktivitet og ringvirkninger for det norske samfunn og norsk leverandørindustri, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Statoil.

Til sammen 248 mill. fat

Gjenværende ressurser på Njord og Hyme-feltene utgjør 175 millioner fat oljeekvivalenter.

Dette tilsvarer like mye reserver som allerede er produsert på Njord-feltet siden produksjonsstart i 1997. I tillegg kommer 73 millioner fat oljeekvivalenter på Bauge.

Kværner fikk Bauge

Bauge er en undervannsutbygging som skal bygges ut med én havbunnsramme, to oljeprodusenter og en vanninjektor.

– Kværner på Stord er tildelt kontrakten med oppgraderingen av plattformen og arbeidet med tilrettelegging for tilknytning av Bauge og potensielle fremtidige tredjeparter, sier Rød.

Hvem får Bravo?

– Njord i produksjon frem til 2040 er viktig for våre kompetansemiljøer i Kristiansund og Stjørdal og leverandørindustrien i Midt-Norge. Det åpner seg også muligheter for utvikling av andre felt i området, sier Siri Espedal Kindem, områdedirektør for Drift Nord i Utvikling og produksjon Norge.

Neste år vil lisenspartnerne i Njord ta beslutning om hvem som får oppdraget med å oppgradere lagerskipet Njord Bravo. Produksjonsstart er planlagt i slutten av 2020.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097