23948sdkhjf

Satser på lukkede merder

Botngaard System skal investere flere titall millioner i utvikling av lukkede merdkonsepter de neste årene.

Helt siden 2010 har Botngaard System jobbet med utvikling av lukkede merder. Selskapet leverer alllerede en løsning der en spesialduk kan lukke produksjonen på eksisterende lokaliteter og flytekrager, og selskapet har  levert lukkede merder i størrelsesorden 2500–7000 kubikk.

Slamhåndtering

Daglig leder Magnus Stendal i Botngaard forteller til Kyst.no at de har et definert utviklingsprogram for lukkede merdkonsepter som skal gå over flere år.

– Hver nye installasjon vil inneholde flere teknologiske løft, forteller han, og legger til at løsning for slamhåndtering skal leveres på deres neste installasjon.

Samarbeid

Løsningen er resultat av tre utviklingsprosjekter i perioden 2012–2016, som har vært et samarbeid mellom oppdrettere, utstyrsleverandører og Sintef Ocean.

Botngaard System er dukprodusent og koordinerer service og vedlikehold i dette samarbeidet. Xylem står for sjøvannsinntak, vannbehandling, sensorikk og kontroll samt styringssystem i merden, og Storvik Aqua leverer løsningen for oksygenregulering i systemet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078