23948sdkhjf

Odfjell signerer intensjonsavtale med Chemical Transportation Group

Skal kjøpe fem nybygg i rustfritt stål og for opprettelse av en felles pool for 15 x 25,000 dwt kjemikalietankere.
Odfjell har signert en intensjonsavtale med Chemical Transportation Group for kjøp av fem nybygg av en total nybygningsordre på ti skip a 25,000 dwt. Skipene er utstyrt med 24 tanker i rustfritt stål og blir bygget ved verftet AVIC Dingheng i Kina. Dette går frem av en børsmelding fra selskapet fredag.

CTG vil fortsatt eie fem skip, som vil inngå i en pool kommersielt ledet av Odfjell Tankers. Disse skipene vil – sammen med Odfjells eksisterende flåte på fem x 25,000 dwt skip og de fem nybyggene som Odfjell nå kjøper – danne en pool for 15 x 25,000 dwt kjemikalietankere.

De fem nybyggene som blir kjøpt av Odfjell har en avtalt pris på USD 40 millioner per skip ved levering fra verftet. Skipene blir levert i perioden juni 2017 til mai 2018.

Skipene som forblir i CTGs eie vil inngå i Odfjell-poolen så snart eksisterende pool- og charteravtaler utløper de kommende 6-12 måneder.

– Denne transaksjonen vil være i tråd med vår strategi, 'the Odfjell Compass', og vil nærmest fullføre våre flåteambisjoner. Sammen med andre nylig inngåtte iniativer for flåtefornyelse vil denne avtalen sikre at Odfjell kan fortsette å tilby konkurransedyktig og effektiv service til våre kunder. Vi er også svært glade for det strategiske samarbeidet som nå er inngått mellom CTG og Odfjell, og for å delta i konsolideringen av kjemikalietankmarkedet, sier Kristian Mørch, CEO i Odfjell.

Transaksjonen er gjenstand for endelige forhandlinger, fullstendig dokumentasjon og sedvanlige sluttvilkår.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Vår Energi inngår strategisk samarbeid med Halliburton
Akter Stord-mann løslatt etter politiaksjon
Liten nedgang i utslipp av klimagasser i 2022
Garda Sikring kjøper Windsor Door AS
Kimek-sjef misfornøyd med tiltakspakken
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095