23948sdkhjf

Nexans-kabler til ny vindpark på Sortland

Nexans har inngått en kabelkontrakt i forbindelse med byggingen av Ånstadblåheia vindpark.
Kontrakten er inngått med det internasjonale konsernet Fortum, melder Nexans.

Før jul i 2016 kjøpte Fortum Ånstadblåheia vindpark av Nordkraft, Nygårdsfjellet vindpark, som allerede er i drift, og Sørfjordfjellet vindpark som er under utvikling.

Ånstadblåheia vindpark vil bestå av 14 vindturbiner med en total kapasitet på 50 MW, og den har en forventet årsproduksjon på ca. 140-150 GWh. Det tilsvarer behovet til ca. 7 500 norske husstander når den står ferdig i 2018.

Fortum skal med støtte fra Nordkraft bygge Ånstadblåheia vindpark, og arbeidene er allerede godt i gang. Nordkraft skal ha prosjektledelsen for selve utbyggingen.

Til vindparken skal Nexans Norway levere cirka 50 km med TSLF 24 kV kraftkabler. Disse skal legges mellom vindturbinene, og fra vindturbinene og frem til strømnettet. I tillegg skal selskapet levere 28 km med kobber jordtråd. Leveransen fra Nexans skal etter planen være levert før sommeren 2017.

- Viktig satsningsområde for Nexans
- Nexans’ evne til å tilby kostnadseffektive løsninger og til å møte kundens ønsker og behov på en god måte, gjorde at valget falt på Nexans som leverandør av kraftkabler til Ånstadblåheia vindpark. Underveis har selskapet også vist evne til å tilpasse både produkt og tjenester på en tilfredsstillende måte, sier Marcus Bergman, prosjektleder i Fortum.

- Det fornybare kraftmarkedet er et viktig satsningsområde for Nexans. Vi har levert kabler til de fleste vindparker på land i Norge og en betydelig andel til internasjonale vindparker offshore. At Fortum og Nordkraft har valgt Nexans som leverandør av kabel til Ånstadblåheia vindpark er en anerkjennelse vi er svært glade for, sier Bård Lillehaug, salgs- og markedssjef i Nexans Norway.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.19