23948sdkhjf

Rolls-Royce signerer ordre på 15 gassmotorer til fem ferger

Avtalen er inngått med fergerederiet Torghatten Nord.
Motorene skal gi kraft til fem LNG-ferger designet av norske Multi Maritime. Alle fem skal operere i Hordaland fylke, melder Rolls-Royce.

– Siden vi introduserte vår første gassmotor for ti år siden, har vi levert over 700 motorer til bruk på land og sjø, og disse motorene har igjen levert over 25 millioner driftstimer. Vi har med andre ord gode bevis på at Bergen-gassmotorene kombinert med et effektivt skipsdesign kan hjelpe kunder som Torghatten med å redusere utslipp og drivstoffkostnader, sier Kjell Harloff, salgsdirektør for motorer hos Rolls-Royce i Bergen.

To av de fem fergene skal bygges på verftet Vard Brevik i Norge, mens tre skal bygges ved Tersan-verftet i Tyrkia. Fartøyene er planlagt levert i januar 2019 og skal inn på den travle fergestrekningen Halhjem – Sandvikvåg i Hordaland.

Alle de 15 motorene er av typen C26:33L9AG, et generatorsett med ni sylindre. Motorene kan operere med variabelt turtall og yter 2430 kW per motor ved 1,000 omdreininger i minuttet.

Bergen C26:33-serien reduserer utslipp av klimagasser med omtrent 20 prosent sammenlignet med en tilsvarende dieselmotor, og tilfredsstiller kravene til IMO Tier III uten behov for avgassrensesystemer.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094