23948sdkhjf

Cruiseavtale til Ulstein

Ulstein Verft har inngått en intensjonsavtale for bygging av et eller flere ekspedisjons-cruiseskip.
Ekspedisjons-skipene er av designtypen Ulstein CX104, og intensjonsavtalen er inngått med en ikke navngitt kunde, melder Ulstein.

- Disse ekspedisjons skipene vil bli enestående i markedet. Med fasiliteter i verdensklasse og en polar tilpassing av skipet som overgår alt en har sett før, vil de reisende få ekspedisjons-opplevelser utenom det vanlige, skriver Ulstein i meldingen.

- Vi har arbeidet strategisk og målrettet de siste årene for å komme inn i ekspedisjons-cruisemarkedet. Denne intensjonsavtalen viser at vi er i ferd med å stadfeste posisjonen vår i dette markedet. Vi er veldig glade for å ha blitt valgt som partner i dette spennende prosjektet, og vi ser fram til å gjøre dette prosjektet om til virkelighet, sier konsernsjef Gunvor Ulstein i Ulstein Group.

Miljøvennlige og bærekraftige løsninger
Fartøyene vil bli designet av Ulstein Design & Solutions, og har skrogdesignet X-BOW.

Skipene er 120 meter lange og 20 meter brede. Det har vært lagt vekt på å utvikle en trygg og komfortabel plattform, med miljøvennlige og bærekraftige løsninger. Fartøyene vil overgå de seneste lovkrav til å ta med passasjerer til arktiske og antarktiske farvann, og er planlagte for levering i 2019 og 2020.
Signeringen av avtalen representerer et viktig steg for å kunne realisere disse framtidige ekspedisjons-fartøyene til markedet.

- Samarbeidet har vært veldig bra, og vi ser fram til å realisere dette prosjektet sammen med alle involverte parter. Den 100-årige tradisjonen og erfaringene våre fra å bygge og utvikle skip vil være til stor fordel for kunden, sier administrerende direktør Kristian Sætre i Ulstein Verft.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063