23948sdkhjf

Faren over for olja?

Etter et kraftig fall i popularitet i fjor, har oljesektoren stabilisert seg på Universums oversikt av Norges mest attraktive arbeidsgivere.
I fjor opplevde arbeidsgivere i oljeindustrien det største kollektivet fallet på Universums rangeringsliste over de mest attraktive arbeidsgiverne i Norge, vurdert av norske studenter.

– Vi var veldig spente på om dette fallet ville fortsette, men vi ser nå at oljesektoren har stabilisert seg, sier daglig leder Carlo Duraturo i Universum Norge.

Rett nok er det visse oljeselskaper som faller videre i popularitet, men det er også de som klarer å styrke sin posisjon. Det er med andre ord en del som tyder på at faren er over for oljebransjen.

Statoil fortsatt i tet
Statoil er stadig Norges mest attraktive arbeidsgiver for ingeniørstudenter, en posisjon de har holdt i en årrekke. Kongsberg Gruppen holder andreplassen de oppnådde i fjor, mens Multiconsult snapper tredjeplassen og sender dermed fjorårets bronsevinner, Sintef, ned til femte.

– Vi ser at det er generelt få og små bevegelser på årets lister, noe som er uvanlig sammenlignet med tidligere år. I fjor falt olja mens bygg- og anlegg økte, mens det i år er ingen bransjer som verken faller eller stiger markant, sier Duraturo.

Prisvinnende kampanje bidrar
Den aktøren i toppen som opplever størst bevegelse er Norconsult, som stiger fire plasser fra fjorårets åttendeplass.

– Norconsult har nærmest fast plass i toppen og jeg antar deres relativt sett store økning skyldes den prisvinnende kampanjen ”De 100 utvalgte” som de gjennomførte i løpet av året som gikk. Det er ikke første gangen vi ser at store og kreative kampanjer overfor studentene gir utslag på våre lister. Det spennende blir å se om effekten er langvarig, sier Carlo.

Hvert år spør Universum norske studenter hvor de helst vil jobbe. Resultatene gir ledelsen i noen av de største og mest anerkjente selskapene i landet en pekepinn på om de lykkes i kampen om de beste hodene. Over 13.000 studenter fra 133 studiefelt på 26 universiteter og høyskoler har svart i årets undersøkelse.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125