23948sdkhjf

Aas Kystservice satser på FLS Avlusersystem

Aas Kystservice velger FLS Avlusersystem på sin nye avluserbåt Aas Provider. Båten er nå under ombygging og skal være driftsklar til sommeren.
Aas Kystservice på Vestnes i Møre og Romsdal har levert tjenester til oppdrettsnæringen med katamaranen Aas 1 i et par år. Nå investerer de i to nye fartøy, en brønnbåt for nødslakt og en avluserbåt.

Tre linjer
Flatsetsund Engineering skal levere tre avluserlinjer til den nye avluserbåten.

– For oss er det en stor tillitserklæring at en ny aktør i markedet velger vårt system som førstevalg, sier produktingeniør Odd Arne Skjong hos Flatsetsund Engineering.

Bygges om
Daglig leder Alexander Aas i Aas Kystservice har investert tungt i nye fartøy og har klokketro på oppdrettsnæringen fremover. Den nye avluserbåten har vært et tidligere offshorefartøy og er 46 meter. Båten er nå under ombygging og utrustning med montering av kraner og thrustere. Avluserlinjene skal monteres i juni. Båten vil være døgnbemannet med et totalt mannskap på seks personer.

Uten faste avtaler
– Vi satser uten å ha noen avtaler i bunn, verken for brønnbåt eller avluserbåt. Vi har imidlertid en fot innenfor næringen allerede og kjenner næringen godt.

– Gjennom det å være servicebåt til oppdrettsnæringen har vi bistått under avlusing med mange ulike systemer. Når vi velger FLS Avlusersystem er det ut fra egne erfaringer på merdkanten. Mange oppdrettere etterspør nå avlusning med FLS og det er foreløpig relativt få båter som kan tilby dette, så vi har god tro på etterspørsel etter våre tjenester langs hele kysten, sier Aas.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095