23948sdkhjf

Tata Steel iverksetter banebrytende energieffektiviseringsprosjekt ved sitt stålverk i Nederland

Utnytter industriell spillvarme med innovativt termisk energilager fra Norge og reduserer CO2-utslipp tilsvarende 90.000 kjøretøy årlig.
Tata Steel er en global aktør innen stålproduksjon og opererer et av Europas største stålverk i IJmuiden, Nederland der store mengder høytemperatur avgasser fra produksjon blir sluppet direkte ut i atmosfæren. Dette innebærer et stort energipotensiale som går til spille ettersom spillvarmen ikke blir utnyttet. Det er også et økonomisk tap for selskapet. Utfordringen har vært å finne en effektiv metode for å oppta, lagre og levere spillvarmen tilbake for bruk når den trengs i produksjons-prosessen. En slik løsning gir ikke bare store økonomiske besparelser over tid, men vil også redusere miljøutslippene fra anlegget i betydelig grad.

For å realisere nettopp slike fordelaktige virkninger har Tata Steel nå bestemt seg for å gjennomføre et demonstrasjonsprosjekt der EnergyNests termisk energilager (eng: Thermal Energy Storage (TES)) skal anvendes i forbindelse med deres ‘Lighthouse initiative’ (eng: Fyrlykt-initiativ – dette er Tatas viktige miljøprogram). Prosjektet i IJmuiden vil demonstrere hvordan man effektivt kan utnytte høytemperatur spillvarme som oppstår under stålproduksjonen og gjenbruke denne til CO2.

– Stålindustrien har allerede gjennomført viktige tiltak for å redusere miljøutslippet, men for å fortsette prosessen videre må det ny teknologi til. Demonstrasjonsprosjektet er kun det første steg som gjennomføres for Tatas anlegg i Ijmuiden. Vi er stolte over nok en gang å være et foregangsselskap når det gjelder implementering av miljøvennlige løsninger som i tillegg er økonomisk gunstig, sier Gerard Jägers, leder for Tata Steels energieffektiviseringsprogram.

En felles gjennomført studie for design og implementering av et full-skala EnergyNest energilager på størrelsesorden 500 MWh i IJmuiden gir en klar konklusjon: Forbruk tilsvarende 2.3 millioner GJ (Giga Joule) naturgass (65 millioner NM3) og CO2 utslipp på 130000 tonn reduseres hvert år som følge av løsningen. Administrerende direktør i EnergyNest Dr. Christian Thiel utdyper at «Miljøbesparelsene gir en samlet reduksjon tilsvarende 90000 biler på veiene i ett år. Samtidig viser dette at full-skala implementering av vårt energilager resulterer i tydelige økonomiske gevinster og fordeler som igjen er med på å støtte opp om vårt «business case». Vi er stolte over å være en del av Tata Steels ambisiøse program for å minimere deres totale karbonavtrykk».

EnergyNests TES teknologi er basert på materialer som tilgjengelige overalt og er dessuten resirkulerbar. På grunn av de svært lave kostnadene ved EnergyNests lagringsteknologi, vil et full-skala TES anlegg i IJmuiden innebære en tilbakebetalingsperiode på kun 3 år sett i forhold til dagens naturgasspriser. Skulle dagens gasspriser øke, vil tilbakebetalingsperioden reduseres ytterligere til kun 2 år. Som følge av integrering og innføring av denne innovative teknologien – sammen med Jord som leverandør av bygg- og entreprisetjenester – vil Tata Steel IJmuiden styrke sin posisjon som et teknologisk foregangsselskap.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094