23948sdkhjf

Service på skip nummer sju

Ulstein Verft holder nå på å avslutte et ettermarkedoppdrag på det sjette skipet i år, og det sjuende skipet er rett rundt hjørnet. Selv om den norske offshoreindustrien er i ferd med å omstille seg til andre områder, er det likevel høy aktivitet innen service og ettermarked på eksisterende skip.
– Vi har et jevnt trykk på ettermarkedstjenester, stadfester servicesjef Jan Peder Hoggen ved Ulstein Verft. Sammen med kollega ved avdelingen, Kjell Ove Mork, er han ute i verftets dokkhall for å se på fremdriften til arbeidet på ankerhåndteringsskipet Island Valiant, som er inne til ti-årsklassifisering.

Vi følger hele prosessen
– Ulsteins styrke er at vi har kompetanse på design, detaljdesign, kraft og kontroll og produksjon i ett og samme konsern. Vi både installerer og tester komponenter og systemer. Verftet har en dyktig teknisk avdeling som kan utføre engineeringsarbeid ved større reparasjoner og oppgraderinger, og vi er derfor godt posisjonert til å ta på oss ettermarkedsarbeid, sier han.

Dokkhall
– Alle skip må inn til klassifisering med jevne mellomrom, og dette innebærer tjenester som kontroll av montert utstyr, rengjøring og maling. Andre skip kommer for å bli mobilisert til nye oppdrag. Vi har en overbygd dokkhall der vi kan utføre oppdrag i all slags vær, noe som sikrer sluttkvaliteten blant annet på malingsarbeid.

Ytre dokk
Vi har også en ytre dokk, og dimensjonene er slik at vi kan ha skip liggende inne i dokkhallen og i ytre dokk samtidig, sier Hoggen, og fortsetter:

– Til påske får vi inn et større ombyggingsoppdrag i dokkhallen, en oppgradering av et ekspedisjonscruiseskip, men da har vi likevel kapasitet i ytre dokk til å gjøre service på andre skip.

Lekter og mobilkrantjenester
Avdelingen utfører også oppdrag utenfor verftet. De siste månedene har de arbeidet på flere skip i opplag for å forberede dem til nytt arbeid. Avdelingen har også en lekter og en stor mobilkran som blir benyttet i et stort geografisk område utenfor Ulstein Verft. Den neste jobben blir å frakte vinsjepakker fra IP Huse på Harøya til en ekstern oppdragsgiver.

Andre tjenester
Ulstein Verft tilbyr også andre tjenester, blant annet har verftet et slepefeste der skip kan teste slepekraft. Et bølgekraftverk er også inne til reparasjon og oppgradering før det skal utplasseres på nytt utenfor Runde.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094