23948sdkhjf

Statoil får ha nattarbeid på Gina Krog

Kan spare 170 millioner kroner
Tidligere i år ble det meldt at Statoil ønsket å benytte seg av nattarbeid med samtidig boring på Gina Krog. Dette har de nå fått lov til, selv om Petroleumstilsynet (Ptil) i utgangspunktet sa nei, melder Teknisk Ukeblad.

Ptil sitt vedtak har blitt omgjort av arbeids- og sosialdepartementet (ASD), og de viser blant annet til at nattarbeidet hadde blitt utført uansett.

Statoil søkte Ptil om muligheten for at 200 personer skulle kunne jobbe natt mens boringen over reservoaret skulle foregå. Dette vil spare selskapet for om lag 170 millioner kroner, og risikoen knyttet til nattarbeid og samtidig boring var liten.

ASD har nå sørget for at Statoil likevel får sin søknad innvilget etter å ha gitt selskapet medhold i klagen.

– Det koster oss i nærheten av 170 millioner kroner hvis vi ikke kan få gjennomført nattarbeid på Gina Krog, sa pressetalsmann Morten Eek til Teknisk Ukeblad i slutten av januar.

Statoil mente dette var ett av flere forgold som gjorde at de burde få søknaden innvilget. Selskapet holdt også frem at risikonivået på Gina Krog er lavt.

Avslo søknad

Ptil avslo søknaden fordi de mente det ikke forelå noen «særlige forhold» som må oppfylles for at et unntak fra rammeforskriftens §70 skal gis. Samtidig mente de også at 170 millioner kroner i gevinst ikke er å regne som et særlig forhold.

Departementet, som har gitt Statoil medhold i klagen, sier de ikke ser på det som nødvendig å ta stilling til størrelsen på besparelsene og gevinstene som eventuell innvilgelse av søknaden vil gi, utover dette vil det være snakk om ikke ubetydelige beløp.

Videre sier departementet at det økonomiske aspektet uansett ikke er avgjørende for deres vurdering av søknaden.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11