23948sdkhjf

Faser ut kraftvarmeverket på Mongstad

Statoil taper på driften
Ved utgangen av 2018 vil Statoil legge ned gasskraftverket på Mongstad. Grunnen er at det ikke lenger er lønnsomt, melder Statoil i en pressemelding.

– Bakgrunnen for beslutningen er at kraftvarmeverket har hatt mindre utnyttelse enn planlagt fordi dampbehovet på Mongstad har vært lavere enn da verket ble planlagt. Det har ført til at vi har tapt mye på driften, og grep for å justere aktiviteten var uunngåelig, sier Grete Haaland, direktør for Asset Management i Markedsføring, midtstrøm og prosessering i Statoil.

Anlegget fases ut over en periode på to år, før det legges ned etter å ha operert ulønnsomt i mange år.

I 2010 ble anlegget etablert for å bedre energieffektiviteten på Mongstad, og for å sikre elektrisitetsforsyning til industrien, sokkelen og andre forbrukere i regionen.

Deler av gassen leveres gjennom en egen avtale med Troll-lisensen. Statoil og partnerne i Troll-lisensen er enige om at eksisterende gassavtale sies opp, med virkning fra 31.12.2018.

Statoil vil tilpasse raffineriet til de endrede driftsbetingelsene. En konsekvens av stans av anlegget er reduserte CO2-utslipp på Mongstad i størrelsesorden 250-300.000 tonn pr. år.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109