23948sdkhjf

Trym-feltet kan måtte stenges fire år før tiden

Den danske plattformen Tyra synker
Det er beregnet at plattformen Tyra kun kan holdes forsvarlig i drift frem til 1. oktober 2018. Dette kan føre til at Trym-feltet må stenges på samme tidspunkt, selv om det var forventet at Trym skulle være i drift frem til 2022, melder Teknisk ukeblad.

Gassen fra det norske feltet blir sendt til Tyra via Harald for videre eksport. Derfor har det konsekvenser for Trym at den danske plattformen synker. Det jobbes med forskjellige løsninger for å holde Tyra i drift så lenge som mulig.

Faroe Petroleum er operatør på Trym.

- Mer enn 80 prosent av total dansk gassproduksjon går gjennom Tyra, så Trym er bare en liten del av dette problemet. Uansett håper vi at det blir funnet en løsning, slik at Trym kan fortsette å produsere, sier Administrasjons- og HR leder i Faroe Petroleum, Hanne Skogen.

Trym ligger tre kilometer unna delelinjen til dansk sokkel, og er bygget ut med en bunnramme som er knyttet til det danske Harald-feltet. Brønnstrømmen blir her prosessert for videre eksport gjennom det danske rørledningssystemet.

Uten en oppgradering på Tyra vil produksjonen fra flere felt opphøre. Det vil da ikke være mulig å produsere reservene som er igjen på feltet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109