23948sdkhjf

LOS Gruppen styrker satsingen

En betydelig del av klyngesamarbeidet Rubbestadneset.no på Bømlo
Nå etablerer selskapet et tett samarbeid med klyngemedlem UNITECH om en videre utvikling av industriområdet på Rubbestadneset. Planene omfatter blant annet en unik teknologi-dokk som vil kunne ivareta rundt 90 % av skipsflåtens behov innen vedlikehold og reparasjoner. Dokken blir en av de største i sitt slag i Norge.

- Dette blir et svært nyttig verktøy for oss, som vil gjøre oss i stand til å utføre enda flere typer reparasjons- og vedlikeholdsoppgaver. I så måte vil utbyggingen være med å sikre arbeidsplasser, både i dag og for framtiden, sier Jakob Særsten daglig leder i LOS Elektro.

LOS Gruppen vil også være involvert i UNITECHs etablering av et nytt forsknings- og utviklingssenter på Rubbestadneset. Tanken med senteret er at fagfolk i klyngen, på tvers av ekspertise og selskap, skal jobbe sammen for å videreutvikle eksisterende produkter og skape nye fremtidsrettede løsninger.

Samlokaliserer virksomheten på Rubbestadneset
Klyngesamarbeidet Rubbestadneset.no ble lansert i mai 2016. Merkenavnet dekker over 700 fagfolk, 500 meter med kai, og et bredt spekter av produkter og servicetjenester til den maritime industrien. Målet til klyngen er at bedriftene gjennom tett samarbeid skal utvikle nye innovative løsninger, som i neste omgang skal skape konkrete forretningsmuligheter og nye oppdrag for medlemmene.

Som en del av satsingen ønsker LOS Gruppen også å samlokalisere noe av virksomheten sin, som i dag har kontorer flere steder på Bømlo, til Rubbestadneset.

- Vi ser et stort potensiale for vekst i Rubbestadneset, der det grønne skiftet blir et viktig satsingsområde. Det tette samarbeidet med de andre bedriftene vil også gi oss grunnlag for ytterligere vekst innen områder som bygg, energi og offshore, sier Særsten.

I tillegg til Rubbestadneset vil LOS Elektro fortsatt satse sterkt på Langevåg og i Bergen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126