23948sdkhjf

Aqualine mister patent

Egersund Net vinner sak om patentrettigheter.
I desember 2015 begjærte Egersund Net AS administrativ overprøving av Aqualine sitt patent NO 334957 med krav om at patentet ble kjent ugyldig. Saken har stått til behandling for Klagenemnda for Industrielle Rettigheter. Partene inngikk i går avtale om at Aqualine gir avkall på sitt patent, og saken for Klagenemnda for Industrielle Rettigheter vil med dette bli avsluttet. Det betyr at Aqualine ikke lenger vil ha noen enerett til løsninger som beskrevet i patentet. Andre aktører kan derfor fritt tilby markedet denne type konstruksjon, herunder også notposer til denne type løsninger, skriver Egersund Net i en pressemelding.

Saken startet i august 2015 da Egersund Net fikk et brev fra Aqualine sin advokat med heading "Mulig patentinngrep og varemerkeinngrep".

- Dette var rett før Aquanor 2015, og det satte oss litt ut, for å være ærlig, sier daglig leder i Egersund Net AS, Geir Henning Risholm.

- Samtidig syntes vi det hele var litt merkelig. På det tidspunktet var vi ikke klar over at dette patentet fantes. Vi mente at patentet bare beskrev kjente detaljer i notposen og metoder for innfestning som oppdrettere har brukt i mange år. Vår oppfatning var derfor at dette patentet umulig kunne være gyldig, og vi innleverte en begjæring om administrativ overprøving, sier Risholm.

Egersund Net AS har hatt god hjelp av både Akva Group og Mørenot i denne prosessen, heter det i meldingen fra Egersund Net.

Det norske patentet vil nå formelt bli fjernet. Patenter og søknader på samme sak i utlandet vil også bli avsluttet.

- På vegne av næringen er vi glade for resultatet i denne saken. Oppdrettere kan nå fritt forespørre alle leverandører om tilbud på denne type løsning, avslutter Egersund Net.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078