23948sdkhjf

Milliardskip er endelig levert

Det hittil største fartøyet fra Ulstein Verft ble ferdigutrustet til avtalt tid, men likevel først levert tirsdag, mer enn et år etter planlagt leveringsdato.

Med en lengde på 160 meter og en bredde på 30 meter er Island Venture det største offshore-konstruksjons-skipet som noen gang er bygget ved Ulstein Verft.

Nybyggingskontrakten ble inngått høsten 2013, og leveringen til eierne Island Offshore og USA-baserte Edison Chouest Offshore - via samarbeidsselskapet Island Ventures II LLC - ble avtalt til 4. kvartal 2015.

Skipet var ferdigutrustet som avtalt allerede før jul 2015, men ble ikke levert, og har inntil i tirsdags ligget til kai ved verftet uten oppdrag, skriver Sunnmørsposten som legger til at Ulsteins informasjonssjef Lene Trude Solheim tidligere i januar ikke la skjul på at dette har gitt utfordringer.

– Situasjonen har vært krevende, sa Solheim til avisen.

Tirsdag ble skipet endelig levert til eierne, melder Ulstein på sin hjemmeside uten å gå i detaljer om bakgrunnen for den lange forsinkelsen.

Skipet, som er designet av Ulstein Design & Solutions, skal ifølge administrerende direktør Håvard Ulstein i Island Offshore til Mexicogolfen rundt 10. februar, skriver Sunnmørsposten.

Se video av rekordskipet:

 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078