23948sdkhjf

Opptur for Brødrene Dahl

På tampen av 2016 signerte Brødrene Dahl Marine en viktig eksportkontrakt med Kawasaki Heavy Industries i Japan.
Brødrene Dahl har jobbet i mange år for å sikre seg kontrakten med Kawasaki Heavy Industries, melder bedriften.

– I et krevende norsk marked er det helt avgjørende å øke eksporten, sier , leder av Brødrene Dahl Marine, Rune Misund og legger til at det er veldig tilfredsstillende å vinne kontrakter når konkurransen er så tøff.

. Dette er den andre større kontrakten Brødrene Dahl Marine har sikret seg i Japan. Selskapet er nå i sluttfasen på levering av rør og ventiler til 4 skip som er under bygging ved Niigata Shipbuilding & Repair Inc.

– Rør og ventiler er relativt standardiserte produkter. Vi må differensieres oss på andre faktorer, forklarer Misund. ifølge Brødrene Dahl har bedriften høy kompetanse på prosjektering og planlegging, og bruker dette aktivt i sine salgsprosesser.

- Vi jobber tett med verft og skipsdesignerne fra begynnelsen av prosessen, og hjelper dem å finne de beste løsningene. Verdien med å bruke Brødrene Dahl ligger ikke bare i rør og ventiler av høyeste kvalitet, men også i tilgang til den tekniske spisskompetansen som gir de beste løsningene, forklarer Misund.

– Uten dette ville det vært vanskelig å vinne kontrakter på andre siden av jorda.

Krevende marked
Det er ingen hemmelighet at hjemmemarkedet for Brødrene Dahl Marine er krevende.

– Vi har merket godt at aktiviteten i Norge har vært lavere i 2016. Vi forventer at dette fortsetter ut i 2017, men ser at ting kan lysne mot slutten av 2017, mener Misund.

I mellomtiden satser Brødrene Dahl for fullt i det globale markedet.

- Vår ambisjon er å vokse videre, og da er det utenfor Norge veksten må komme. Gjennom avdelingene i Romania og Vietnam kan vi ta forretningsmodellen vår til nye markeder. Vi skal være tett på kundene som gode rådgivere i hele prosessen, levere de beste produktene med den korteste leveringstiden og til riktig pris, avslutter Misund.

Brødrene Dahl arbeider innenfor kundesegmentene VVS, VA, INDUSTRI, MARINE, OLJE & GASS, VANNKRAFT og SAMFERDSEL. Konsernet har 1.500 medarbeidere og en omsetning på over 6 milliarder kroner.

Brødrene Dahl driver virksomhet på 72 steder i Norge og har flere datterselskaper og eksportvirksomhet. Selskapet er en del av det franske industrikonsernet Saint-Gobain.

Brødrene Dahl Marine er leverandør av rør, rørprodukter og ventiler til norsk og internasjonal maritim industri. Selskapet har 58 servicesenter fra Hammerfest i nord til Lyngdal i sør. Hovedlageret på Langhus garanterer ifølge Brødrene Dahl at varer når fram til kunden neste arbeidsdag. Brødrene Dahl har også lager i Romania og Vietnam. Brødrene Dahl Marine er en partner gjennom hele prosessen fra design til ferdigstilling av skip.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.127