23948sdkhjf

Skal designe arktisk fabrikktråler til Grønland

Skipsteknisk tildelt viktig design-kontrakt
Båten som nå skal bygges skal bære navnet «Regina C», og er den tredje i rekken av Skipsteknisk-designede fabrikktrålere som bærer dette navnet, melder skipsdesigner-firmaet.

Båten får en lengde på 80 m og en bredde på 17 m. Den skal bygges med DNV GL klasse og høyeste baltiske isklasse. Bemanningen vil være på 32 mann og alle vil bo i en- og tomanns lugarer i en innredning av svært høy standard. Det er også lagt stor vekt på sikkerhet under alle arbeidsoperasjoner om bord, enten det er på dekk eller i fabrikk og lasterom. Båten vil i hovedsak drive rekefiske, men det er tatt høyde for alternativer.

Under utviklingen av båten er det også lagt svært stor vekt på energigjenvinning og minimering av utslipp av miljøgifter til luft og vann.

- For Skipsteknisk AS er dette en viktig kontrakt i en periode der bransjen ellers lider under lav aktivitet innen offshore. Fiskeri har imidlertid alltid vært en hovedsatsning for selskapet, og er det segmentet som nå i lag med oppdrag innen havforskning fortsatt sikrer selskapet full aktivitet, heter det i meldingen.

Prosjekteringsarbeidet er allerede i gang og vil pågå utover hele 2017.

Kontrakt på bygging av båten er inngått med Metaships & Docks SA i Spania, et verft som innehar en svært god og bred erfaring på bygging av spesialskip innen fiskeri og offshore.

«Regina C» skal etter planen leveres i august 2018.

- I Skipsteknisk AS setter vi svært stor pris på å bli vist fornyet tillit av rederiet ved at de tildeler også denne kontrakten til selskapet, melder Skipsteknisk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141