23948sdkhjf

Skude Industri er konkurs

50 fast ansatte mister jobben.
Tirsdag meldte Skude Industri oppbud ved Haugaland tingrett.

Ifølge styreleder Odd Inge Olsen i Skude Industri hadde bedriften nok å gjøre, men ikke likviditet til å gjøre opp for seg overfor kreditorene sine, og derfor var det bedriften selv som besluttet å gå til tingretten og begjære seg konkurs, skriver Haugesund Avis.

– Etter flere år med store underskudd i ett krevende marked, i tillegg til omstruktureringer i bedriften, har vi ikke lyktes med å få til en god og sunn økonomi i selskapet. Nylig likviditetsinnskudd via konsernbidrag, i tillegg til forhandling med kreditorene ang. frivillig gjeldsordning har ikke har nådd fram, skriver styreleder Odd Inge Olsen i en pressemelding.

Skude Industri, som har egen tørrdokk på industriområdet sitt i Skudeneshavn, vant i høst flere store kontrakter. den konkursrammede bedriften er blant annet engasjert i Johan Sverdrup-utbyggingen i Nordsjøen og den nye aluminiumspiloten til Hydro på Karmøy.

Etter konkursen står 50 fast ansatte og 60-70 innleide nå uten arbeid.

Regnskapstall fra proff.no viser at Karmøybedriften har slitt med negative årsresultat både i 2013, 2014 og 2015. Resultat før skatt ble på minus 11,8 millioner kroner i 2013, minus 19,6 millioner i 2014 og minus 7,2 millioner i fjor.

Første skiftesamling blir holdt 3. februar i Haugaland tingrett.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126