23948sdkhjf

INCUS Investor selger Scana Propulsion

Brunvoll kjøper Scana Propulsion for 84 millioner kroner.
Både Brunvoll og Scana Propulsion leverer fremdriftssystemer for skip.

- Scana Propulsion og Brunvoll er en god match med produkter som komplementerer hverandre. Når Scana Propulsion nå leverer gode resultater, er tiden inne for at en annen type industriell eier tar selskapet videre, sier administrerende direktør i INCUS Investor ASA, Bjørn Torkildsen.

Scana Propulsion har arbeidet med å få flere bein å stå på siden før olje- og gassnedturen begynte. Selskapet har blant annet rettet seg inn mot andre fartøygrupper og fått flere kontrakter innen nye segmenter den siste tiden, blant annet innen fiskeri og havbruk.

- Som investeringsselskap er vår jobb å utvikle verdiene i et selskap for å gjøre dem salgbare. Vi har arbeidet hardt for å snu Scana Propulsion og snuoperasjonen har vært en suksess takket være en fantastisk innsats fra alle involverte, sier Torkildsen.

Samtidig har Brunvoll inngått en opsjonsavtale om kjøp av Scana Eiendom Volda, som eier produksjons- og kontorfasilitetene i Volda.

For INCUS Investor betyr salget ytterligere nedbetaling av gjeld i tråd med strategien som ble lagt høsten 2015, med formålet om å forandre selskapet fra et industrielt konsern til et investeringsselskap. Samtidig med dette salget er det inngått avtale med selskapets banksyndikat om avtaleforlengelse og forbedrede lånevilkår. Transaksjonen forventes å ha en positiv resultateffekt på cirka 46 millioner kroner for konsernet INCUS.

– Det er flere selskaper igjen i porteføljen som er i en snuoperasjon, og salget av Scana Propulsion viser at vi leverer på strategien vår. Dette åpner mulighetene for å investere i nye selskap og utvikle porteføljen vår videre, sier Torkildsen. Etter salget av Scana Propulsion, vil INCUS Investor ha fem porteføljeselskap som det arbeides med å utvikle videre.

[box][align]CENTER[/align][width]100[/width][content] INCUS Investor er et industrielt investeringsselskap med hovedkontor i Stavanger. Selskapet utvikler aksjonærverdier gjennom aktivt eierskap. Selskapet het tidligere Scana Industrier.]

Scana Propulsion er leverandør av fremdriftsanlegg til skipsbyggingsmarkedet. Selskapet leverer integrerte fremdrifts- og manøvreringssystemer til de fleste typer havgående skip. Selskapet har 179 ansatte, har hovedkontor i Volda og ellers kontorer i Dalen i Telemark, Brasil, USA og Singapore, samt agenter i Korea, Tyrkia, Chile og Island.

Brunvoll hadde 765 millioner kroner i omsetning i 2015, og har cirka 300 ansatte. Selskapet har produksjonsanlegg i Molde. Brunvoll har agentapparat i 25 land. Brunvoll har sterke markedsposisjoner innen systemer for manøvrering av fartøy til offshore, seismikk, fiskeri og havbruk, cruise, shuttletankere, megayachts, Navy og ulike spesialskip.[/content][/box
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064