23948sdkhjf

Etablering av Newton-rom i Florø

Etableringen skal sikre energibransjen, havbruksnæringen og annet næringsliv kompetent arbeidskraft i framtiden.
Alt ligger nå til rette for etablering av et Newton-rom i Florø, melder Maritim Forening Sogn og Fjordane.

- Vi ønsker å trigge barn og unge på teknologi- og realfag, sier Tone Aasrud, oppvekstfaglig rådgiver i Flora kommune.

Newton-rom
Et Newton-rom engasjerer elevene fordi det er et teknologisk velutrustet undervisningslokale med fokus på naturfag, matematikk og teknologi. Barn i barnehagen og elever på alle års-trinn, inkludert videregående skole, vil få delta i en rekke vel tilrettelagte undervisningstilbud. I Florø blir det særlig fokus på havbruk og energi.

Det er om lag 30 Newton-rom i Norge. Det hittil eneste i Sogn og Fjordane er ved Firda videregående skole. Newtonrommet i Florø blir etablert hos FloraFauna Byakvariet og får en svært sentral plassering i byen.

Den ideelle organisasjonen First Scandinavia eier konseptet Newton-rom. De har vært med under planleggingen og har utformet en løsning som inneholder laboratorium, arbeidsstasjoner og et amfi. Dette gir en svært god og inspirerende læringsarena. Daglig leder i First Scandinavia, Stian Elstad, ser frem til å ønske Florø velkommen inn i Newtonfamilien! Han legger til at det i løpet av våren blir 4 nye Newton-rom rundt i landet.

Hvorfor etablering?
Ved etablering av Newton-rommet følger Flora kommune opp nasjonale føringer.

- Vi har nå vært realfagskommune i over et år. Vi opplever at barn og unge blir mer motiverte og engasjerte i realfagene når de ser at fagene kan brukes til noe relevant og spennende, sier Tone Aasrud.

- I fremtiden skal disse ungdommene være med på å skape nye bærekraftige arbeidsplasser. Gjennom opplevelser i Newton-rommet kan elevene bli inspirert til yrkesvalg innenfor teknologi og realfag, avslutter Aasrud.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063