23948sdkhjf

Forsyningsbaseselskaper tildelt over 70 millioner kroner i støtte til landstrøm

Totalt 5 forsyningsbaser hvor NorSea Group har aktivitet har fått tilsagn om over 70 millioner kroner i støtte til landstrømprosjekter.
Prosjekter som totalt vil kunne gi en redusert utslippsmengde på over 30.000 tonn CO2 per år, opplyser Norsea Group i en melding.

– Vi er meget glade og stolte over at Enova har valgt å prioritere våre landstrømsøknader. Det at basene nå kan få dette realisert er en viktig brikke i vår langsiktige strategi om å bidra til reduksjon av CO2-utslipp fra olje- og gassindustrien på norsk sokkel. Landstrøm, sammen med LNG-tilbud, og miljøvennlige maskiner på basene vil i sum gjøre en forskjell, sier John Olaf Næsheim, direktør for forretningsutvikling i NorSea Group.

Betydelige miljøeffekter
NorSea Group har lenge hatt et fokus på «grønn logistikk-kjede», og har over flere år sett på mulighetene for landstrømutbygging ved sine forsyningsbaser langs norskekysten. Midlene fra Enova muliggjør nå dette ved Polarbase AS (Hammerfest), Vestbase AS (Kristiansund), NorSea AS (Dusavik), NorSea AS (Tananger) og Mongstad Eiendom AS (Mongstad). Ved full kapasitetsutnyttelse er det estimert at de nevnte selskapene som har fått tildelt midler, alene, vil stå for en total utslippsreduksjon på 400 tonn NOx-utslipp og 32.000 tonn CO2 per år.

– Tildelingen passer meget godt inn i vårt arbeid med å bidra til en mest mulig «grønn» og effektiv logistikk-kjede, og vi planlegger med at endelige investeringsbeslutninger tas tidlig i 2017, fortsetter Næsheim.

Økt service til en omforent bransje
De planlagte landstrømanleggene vil også bidra til forbedret service ovenfor en bransje som har signalisert bred enighet, og vilje til tiltak, som vil gi betydelige kutt i klimagassutslipp, heter det i meldingen fra Norsea Group.

– Flere av operatørselskapene har fartøy som er tilrettelagt for landstrøm, og for oss er det viktig å oppgradere våre fasiliteter slik at disse, og andre, kan nå sine uttalte klima-mål, avslutter Næsheim.

Tildelte midler per base
- Polarbase AS (Hammerfest), 8,95 millioner kroner
- Vestbase AS (Kristiansund), 17,2 millioner kroner
- NorSea AS (Dusavik), 15,7 millioner kroner
- NorSea AS (Tananger), 10,5 millioner kroner
- Mongstad Eiendom AS (Mongstad), 20 millioner kroner

Estimert utslippsreduksjon per base per år ved full kapasitetsutnyttelse
- Polarbase AS (Hammerfest), CO2: 3200 tonn, NOx: 40 tonn
- Vestbase AS (Kristiansund), CO2: 8000 tonn, NOx: 100 tonn
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094