23948sdkhjf

Aktuatorprodusent LINAK øker inntektene betydelig

Vokser godt i Europa, og nå bygger selskapet ut lokaler og ansetter flere medarbeidere.
Den danske produsenten av aktuatorer, LINAK, økte inntektene ned ni prosent i det avvikende regnskapsåret 2015/2016.

Inntektene steg til 3.211 milliarder danske kroner. Veksten sies å ha kommet fra det europeiske markedet, melder LINAK.

Resultatet forventes å øke i 2016/2017.

Selskapet har i løpet av de siste tre årene investert over 100 millioner danske kroner i robotteknologi, og vil satse videre i fremtiden.

- Vi fortsetter å investere i robotteknologi, både i Danmark og USA for å opprettholde vår konkurransekraft mot konkurrenter som produserer i lavkostland, sier selskapet.

Siden finanskrisen, har selskapet mer enn doblet antall ansatte i forskning og utvikling. Et nytt utviklingskonseptet har også ført til at nye produkter kommer raskere på markedet.

Har opprettholdt veksten i Norge
Den norske delen av LINAK betjener hele Norge fra sitt kontor og lager i Drammen.

Finanskrisen og nedgangen i oljenæringen ble også merket i LINAK Norge, men pga. allsidige produkter som kan brukes i mange ulike næringer, har man klart å opprettholde vekst.

Fordi LINAK er mer enn bare en leverandør av komponenter og tilbyr et strategisk samarbeid der utvikling og forskning, ettermarked, logistikk, produksjon og markedsføring står sentralt, har det lykkes å opprettholde gode kundesamarbeid over tid, i tillegg til at nye samarbeid er dannet, heter det i meldingen.

I Norge satses det nå blant annet på løsninger for fiskerinæringen, industriell automasjon, ergonomisk produksjon og næringer som med fordel kan bytte fra hydrauliske systemer til elektrisk.

Videre har LINAK Norge gjennom mange år opparbeidet seg en solid posisjon innen høydejusterbare bord og regulering av senger.

Utvider i Danmark og USA

I inneværende år har selskapet begynt å bygge et nytt anlegg i Danmark på 14.000 kvadratmeter, som vil være klar til innflytting neste år.

LINAK er nå i gang med bygging av et nytt anlegg i Guperud, Danmark. Round2 blir hele 14 000 kvm stort.

- Vi planlegger å utvide vår nåværende bygning i Louisville, Kentucky, USA med ytterligere 7500 kvadratmeter til, sier selskapet videre.

LINAK produserer lineære aktuatorer. Hovedkontor ligger i Guderup, Danmark. Selskapet har ca. 2000 ansatte i 35 land.

En elektrisk lineær aktuator er en enhet som omdanner den roterende bevegelsen til en lavspent likestrømsmotor til lineær bevegelse – dvs. til skyve- og trekkebevegelser.

På denne måten blir det mulig å løfte, justere, vippe, skyve eller trekke tunge eller vanskelig tilgjengelige gjenstander ved enkelt å trykke på en knapp.
I tillegg sørger aktuatoren for sikker, stille og jevn bevegelse med nøyaktig bevegelseskontroll. De er energieffektive og har lang levetid med lite eller intet vedlikehold, opplyser LINAK.

Selskapet har mer enn 7000 artikler innen aktuatorsystemer. Sortimentet omfatter aktuatorer, løftesøyler, kontrollbokser, betjeninger og tilbehør.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078