23948sdkhjf

Fremdeles lav aktivitet i petroleumsrettet leverandørindustri

Norsk industriproduksjon falt hele 3,2 prosent i perioden august-oktober 2016, sammenliknet med tremånedersperioden før.
Fremdeles er det næringer nært knyttet til oljesektoren som bidrar mest til denne nedgangen, skriver Statistisk Sentralbyrå.

Den klare nedgangen i denne perioden må settes i sammenheng med særlig lav aktivitet i august. Næringene innenfor den petroleumsrettede leverandørindustrien er sterkt preget av lav aktivitet og permitteringer, noe som blant annet henger sammen med den lave investeringsaktiviteten i olje- og gassnæringen. Størst var nedgangen i bygging av skip og oljeplattformer som falt med 12 prosent, men også følgende næringer falt kraftig:

• Maskinindustri
• Dataindustri og elektrisk utstyrsindustri
• Maskinreparasjon og -installasjon

Månedsendring: Uendret industriproduksjon fra september til oktober 2016

Industriproduksjonen fra september til oktober 2016 var tilnærmet uendret, viser de sesongjusterte tallene fra SSB.
I denne perioden hadde bygging av skip og oljeplattformer en klar oppgang.

Tolvmånedersendring: Tydelig nedgang i Norge mot en økning i eurosonen i september 2016
Kalenderjusterte tal viser at norsk industriproduksjon gikk ned hele 5,6 prosent fra september 2015 til september 2016. Maskinindustrien sammen med maskinreparasjon og -installasjon bidrog mest til denne nedgangen. Estimerte tal fra Eurostat, statistikk-kontoret i EU, viser at industriproduksjonen i land i eurosonen økte med 1,3 prosent i den samme perioden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078