23948sdkhjf

Store forventninger til nyutviklet arbeidsplattform

Reglo har utviklet en eksplosjonsfri arbeidslift som skal spare offshoreaktører både tid og penger.
Andebu-baserte Reglo har i over 30 år solgt arbeidsplattformer til ulike segmenter innen lakkering, forberedelse eller vedlikehold. Felles for Reglos løsninger er at plattformene er trykkluftsdrevne, da det kan være gasser i sonene hvor arbeidet utføres.

Som noe helt nytt har Reglo nylig utviklet en arbeidslift til offshorebruk som ifølge produsenten vil kunne spare offshoreaktører både tid og penger.

- Ideen kom frem da vi så hvordan de jobbet på plattformene. Skal man gjøre arbeid i høyden, må det rigges til stilas. Til det har de som regel egne folk som kommer ut til arbeidsstedet, vurderer hva de trenger, henter deler og bygger opp stillaset. I denne prosessen skjer det ikke noe produktivt. Når det er mange ulike jobber på ulike steder, krever dette større planlegging, og det brukes en del tid og ikke minst penger på montasje av stilas. Ut i fra dette ble det nye produktet utviklet. Fordelen med luftbaserte lifter er nemlig at de ikke utgjør noen eksplosjonsfare, sier salgsdirektør Einar Feragen i Reglo.

Offshoreliften, med navnet Liftman Fold, trenger komprimert luft (6-8 bar) for å operere. Og Feragen forklarer at det stort sett er grei tilgang til trykkluft på plattformene. Liften er enkel å rigge til og kan dessuten kjøres igjennom dører, inn i heiser og lignende, for enkelt å bli transportert til ulike steder inne på selve plattformen. Etter bruk kan liften parkeres på et egnet sted, forklarer Feragen.

Testes av en aktør på norsk sokkel
Reglo har nettopp nå arbeidsliften i drift hos en større norsk offshore-aktør.

- Liften har tidligere vært til testing i cirka 6 måneder hos operatør, og er nå i normal drift. Og tilbakemeldingene er utlukkende positive. Vi forventer salg av flere enheter til denne operatøren, sier Einar Feragen og legger til at han har store forventninger til produktet på litt lengre sikt.

Men offshore er et helt nytt segment for Reglo, og Einar Feragen merker at det er mange om beinet, og for Reglo er den største bøygen derfor å komme igjennom nåløyet og treffe de riktige folkene i offshorebransjen.

- Vårt hovedproblem er at vi ikke har vært i stand til å komme i tett nok dialog med innkjøpsfunksjonene hos operatørene. De er store og tunge, og vi vet ikke helt hvor vi må starte vår prosess for å komme i tale med dem. Det er åpenbart at de vil spare betydelige summer ved bruk av våre lifter, kombinert med at de får effektivisert, avslutter han.

Reglo AS er lokalisert i Andebu, Vestfold. Bedriften produserer og selger de trykkluftsdrevne plattformene Wall-Man og Liftman til primært lakkbokser for større kommersielle kjøretøy, buss, tog/trikk, fly, militære anlegg, og EFFEX-produkter som tar hånd om støv og gasser i industribygg. I 2016 utviklet Reglo AS en plattform til å betjene offshore-markedet, Liftman Fold. Wall-Man og Liftman har vært på markedet i over 30 år og blitt distribuert til over 40 land.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063