23948sdkhjf

FMV og Stava Sjø vidrefører samarbeidet

Signerte nybyggingskontrakt i oktober
Fitjar Mekaniske Verksted og Stava Sjø har signert design- og byggekontrakt på en arbeids- og lokasjonsbåt av type HFMV W15 Sørfonn. Fartøyet er en katamaran med hoveddimensjoner 15 x 12 x 3.9 m (LxBxDriss). Båten får byggenr. FMV 216, designes og bygges komplett på Fitjar og skal overleveres i februar 2017.

FMV216 blir den femte arbeidsbåten Stava Sjø kontraherer hos FMV. Alle fartøyene er av HFMV design.

Av de fire tidligere båtene er hele tre HFMV prototyper. Stava Sjø har vært svært sentral i utviklingen av Sørfonn klassen, Vik klassen og Josdal klassen. Det har FMV og Heimli Ship Design all grunn til å være takknemlig for, skriver FMV i en pressemelding.

Stava Sjø AS holder til på Liereid i Sveio kommune. Rederiet ble etabler i 2006 og eies nå av Stava Invest. I 2011 hadde rederiet en omsetning på 9.4 millioner kroner, i 2015 var den nær 25 millioner kroner. I 2016 ble det etablert en felles driftssatsing med Seadive i Bergen, kalt KSM Maritime AS.

- Det er en stor anerkjennelse av design- og skipsbyggingsmiljøet på Fitjar at et kompetent og velrenomert rederi som Stava Sjø velger HFMV design og bygging på FMV., heter det i meldingen fra båtverftet på Fitjar sør for Bergen.

FMV er et skipsverft beliggende på Fitjar i Sunnhordland. Verftet har ca 80 fast ansatte og driver med nybygging, ombygging/service, basevirksomhet og design/engineering.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125