23948sdkhjf

Alcoa Corporation lanseres

Blir en uavhengig aktør innen bauksitt, alumina og aluminiumsprodukter.
Alcoa Corporation fullførte i går delingen fra morselskapet Alcoa Inc. og har begynt å operere som et selvstendig, børsnotert selskap på New York-børsen.

- Alcoa Corporation er en global konkurransedyktig markedsleder innen bauksitt, alumina og aluminiumsprodukter, posisjonert for å lykkes i hele markedssyklusen, heter det i en melding fra selskapet.

- Vi lanserer Alcoa Corporation som en verdensleder i aluminiumindustrien, med tydelige konkurransefordeler i hele verdikjeden, sier Roy Harvey, administrerende direktør i Alcoa.

- Våre bauksitt- og aluminaporteføljer drar nytte av sin sterke kostnadsposisjon i første kvartil på den globale aluminakostkurven og vår aluminiumsportefølje har en svært konkurransedyktig posisjon i andre kvartil på aluminiumskostkurven. Vi har gjort vår støperivirksomhet til en kommersiell suksess, vår boksplatevirksomhet er en leder i Nord-Amerika, og våre betydelige energiressurser driver frem verdiskapning for maksimal lønnsomhet. Vi oppnådde alt dette under vanskelige markedsforhold, og forblir motstandsdyktige takket være hardt arbeid og engasjement fra våre 16 000 dyktige ansatte. Når vi ser mot fremtiden, har vi tenkt å fortsette å drive med forskning og innovasjon i bransjen vi er pionerer i, sier Roy Harvey videre.

Alcoa har en portefølje bestående av seks forretningsenheter over hele verdikjeden for aluminium – bauksitt, alumina, aluminium, støpte produkter, valsede produkter og energi. Selskapet omfatter 25 produksjonsanlegg over hele verden og cirka 16 000 ansatte.

Alcoa spår global vekst i etterspørselen etter aluminium på 5 prosent i 2016 og forventer at veksten vil fordobles mellom 2010 og 2020. Alcoa Corporation melder at selskapet er godt posisjonert for å møte denne robuste etterspørselen.


Alcoa Corporation
- Virksomheten spenner over verdikjeden for aluminium

- Omfatter oppstrøm og den nordamerikanske emballasjevirksomheten fra Alcoa Inc.

- Porteføljen er posisjonert til å dra nytte av den globale etterspørselen etter aluminium og være konkurransedyktig over markedssyklusene

- Aksjehandelen starter på NYSE i dag under tickeren "AA"


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078