23948sdkhjf

AKVA kjøper 66 prosent av Sperre

- Kjøpet av Sperre representerer et strategisk grep for AKVA group ASA for å ta en ledende posisjon innenfor ROV og subsea-teknologi til akvakultur, sier konsernsjef Trond Williksen i AKVA group.
AKVA group har i dag inngått avtale om kjøp av 66 prosent av Sperre. Sperre er et ledende ROV- og subsea-teknologiselskap innenfor akvakultur, samt leverandør av ROV- og subsea-teknologi til oljeservice så vel som maritim industri.

- Kjøpet av Sperre representerer et strategisk grep for AKVA group ASA for å ta en ledende posisjon innenfor ROV og subsea teknologi til akvakultur. Vi forventer at markedet for ROV og subsea teknologi vil vokse i årene som kommer i takt med at akvakulturindustrien utvikles og beveger seg til mer eksponerte lokaliteter og operasjoner. Vi ser også klare synergier med vår eksisterende aktivitet blant annet innenfor oppdrettsservice i AKVA Marine Services AS. Sperre er et fremragende selskap innenfor sitt teknologiområde og gir AKVA et tilstedeværelse i det ledende clusteret for subsea teknologi ved sin lokalisering på Notodden i Telemark. Målet er å videreutvikle selskapet i dette miljøet og bygge vider på de gode menneskelige ressursene selskapet allerede besitter», sier Trond Williksen, CEO i AKVA group ASA.

- Vi er stolte av å bli en del av AKVA som er et solid selskap både nasjonalt og internasjonalt. Med AKVA sitt nettverk vil vi sammen vokse og ta større markedsandel i de ulike næringene. Dette er i henhold til Sperre sin strategi om videre utvikling av selskapet og teknologien, sier Thor Olav Sperre, daglig leder i Sperre AS.

Sperre er lokalisert på Notodden og er strategisk posisjonert i det ledende subsea-teknologi-clusteret i Norge. Selskapet innehar betydelige ressurser og kompetanse på utvikling og produksjon av en vidt utvalg av ROV løsninger med anvendelse i akvakultur så vel som mot oljeservice og marine industrier. Sperre har i dag 15 ansatte. I 2015 hadde Sperre en omsetning på 81,9 millioner kroner og et resultat etter skatt på 14,3 millioner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.22