23948sdkhjf

Gjennombrudd for Imenco innen offshore vindkraft

Imenco har i år fått et gjennombrudd for leveranser av korrosjonsbeskyttelse til offshore vindkraftverk med leveranser til to større vindkraftparker i Storbritannia og Tyskland.
Leveransene av de siste delene skipes i disse dager ut fra selskapets anlegg i Tysvær, opplyser IMenco i en melding.

Utbygging av vindkraft til havs er i meget sterk vekst og da spesielt i Europa og Kina. Imenco er nå i ferd med å ferdigstille leveransene av utstyr for korrosjonsbeskyttelse (katodisk beskyttelse) til en vindkraftpark i Storbritannia – Galloper Wind Farm. Vindkraftparken med en samlet kapasitet på 336 MW som nå er under bygging utenfor kysten av Suffolk består av 56 vindturbiner, og vil produserer strøm tilsvarende forbruket til nærmere 340 000 britiske husstander.

Leveransene omfatter kabling og installasjonsklemmer for å koble offeranoder til vindmøllenes bærestruktur, utstyr for å løfte og styre store sammenstillinger av offeranoder på plass, samt fjernstyrte løftesjakler for å frigjøre løftene når disse er på plass under vann.

Imenco leverte også i mai i år en tilsvarende løsning til en vindkraftpark i Tyskland med 67 vindmøller og en samlet kapasitet på 402 MW.

Med den mest brukte teknologi for bærestruktur eller understell for vindturbiner til havs (en såkalt «Monopile»), så må offeranoder for rustbeskyttelse installeres og kople opp etter at bærestrukturen er kommet på plass. Imencos løsning på dette gjør at denne operasjonen kan utføres raskt, billig og effektivt helt uten bruk av dykkere.

Administrerende direktør Geir-Egil Østebøvik fremhever at «dette er leveranser som vil være viktige for selskapet, både som referanseprosjekter innen et sterkt voksende marked for havvind og ekstra kjærkommet er det selvsagt i en tid da vårt tradisjonelle offshoremarked går gjennom en krevende periode. Kompetansen og teknologien bak leveransene er i all hovedsak utviklet for olje og gassinstallasjoner, men har nå vist seg å ha en anvendelse og et marked også i andre sektorer» sier Østebøvik.

Imenco er leverandør av utstyr og ingeniørtjenester til offshore olje og gass, maritim industri, vindkraft og oppdrettsnæring. Selskapet har sitt hovedkontor i Tysvær, produksjonsanlegg i Tysvær og Ningbo (Kina) og avdelingskontorer i Bergen, Lafayette, Aberdeen og Singapore
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.549