23948sdkhjf

Havlokalisert merdsystem med subsea-teknologi

Marine Construction har utviklet teknologien til et havlokalisert merdsystem, som baserer seg på grunnleggende egenskaper fra offshore / subsea-teknologi.
Gründervirksomheten Nekst søker nå 16 utviklingskonsesjoner til sjøs for havmerden - HavLiljen, melder Marine Construction.

Med på laget er også industri-tungvekteren ABB og Sotrabaserte Maritime Engineering. «HavLiljen» er et generisk utformet havlokalisert merdsystem, som baserer seg på grunnleggende egenskaper fra offshore / subsea-teknologi, samt det beste fra norsk oppdrettsindustri, heter det i meldingen.

- Deler av teknologien patentsøkes, og vi kommer tilbake med ytterligere informasjon om teknologiløftet på et senere tidspunkt, skriver Marine Construction videre.

Partner i Nekst, Kjell Audun Aasen, ser på ABB som en viktig samarbeidspartner, og ikke bare som bidragsyter i teknologi utvikling, både på land og sjø.

- Offshore anlegg må ha helt andre og strengere sikkerhetsregimer enn tradisjonelt oppdrett. Systemene må være vanntette, og her skal vi lære av olje og gassindustrien, sier han.

Nekst mottok i Juli i år også konsesjon for bygging av verdens største landbaserte oppdrettsanlegg utenfor Florø, med en kapasitet på 20,000 tonn.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062