23948sdkhjf

OTD 2016: En stand bygget opp av egne produkter

Råvaregrossisten Astrup deltar på OTD med åtte mann og oljemessens flotteste stand.
Under den tradisjonsrike Oktoberfesten onsdag kveld ble Astrups sin stand kåret som årets beste i kategorien for stander opp til 18 kvadratmeter.

Formodentlig var en av juryens grunner til kåringen som årets beste stand, det store bildet som pryder veggen bak Astrup sin stand. Og som besøkende trenger man heller ikke mange sekunder på å skjønne at standen til Astrup skiller seg ut fra mengden på årets OTD, når man ser på bildet, som i skikkelig kinoformat viser Astrups lagerautomat ved hovedkontoret på Rommen i Oslo.

Fra dette lageret leverer Astrup et mangfoldig spekter av produkter til stort sett alle norske bransjer, som benytter seg av metaller, spesialstål og plast.

Men det er ikke bare bildet som gjør at Astrups stand skiller seg ut.

Salgs- og markedsdirektør Thomas Engen bekrefter at man i år har gjort noe ekstra ut av standen. Og rett så originalt er all innredning på standen produsert av materialer fra Astrups eget sortiment.

På gulvet er det brannhemmende glassfiberrister og aluminium dørkplater. Standen omkranses blant annet av Astrups eget aluminium/akrylrekkverk. Cafebord og skilt er laget i akryl, garderobeskap disk er spesiallaget på Astrups egen plastbearbeidingsavdeling. Her er skreddersøm med kunstneriske innslag.

Dermed er det ikke bare de utstilte produktene, men hele standen, som viser hva Astrup kan levere.

Astrup bemanner dessuten standen sin med hele åtte medarbeidere, og Thomas Engen sier til Metal Supply at Astrup helt bevisst satser litt ekstra på å vise seg frem for den kriserammede olje- og gassbransje.

– Vi mener selv vi har en fin stand som viser mangfoldet hos Astrup, og selv om oljebransjen sliter med lav aktivitet, så føler vi det er viktig å være her og vise seg frem – vi tenker langsiktig hos Astrup, sier han og legger til at bedriften fyller 160 år neste år.

Shine the lights on plastics

Blant produktnyhetene som Astrup viser frem på standen sin er ultratynne Peek-plater, som grossisten nå kan levere i en tykkelse helt ned til 1-5 mm.

De tynnere kalandrerte platene gjør at kundene sparer tid og penger ved å unngå å måtte frese ned fra tykkere plater.

Platene brukes primært av de som lager pakninger innen for elektro, forteller produktsjef Ellen Vethe Holmerud.

– Fordelen med tynnere plater er at Peek er et dyrt material, så når du slipper å høvle ned platene, gir det en stor besparelse for de som bruker Peek i produksjonen av pakninger, sier Holmerud.

Hun legger til at Astrup ønsker å rette søkelyset mot plast, og derfor har man laget en kampanje som heter: Shine the light on plastics.

- For vi mener at særlig innenfor offshoreindustrien er plast et godt alternativ både når det gjelder vedlikehold og på grunn av lav vekt og installasjonstid samt de gode egenskapene til korrosjon, sier hun.

Blant produktene i plast, som offshorebransjen ifølge Ellen Vethe Holmerud kan ha gavn av er kabelklemmer, risere og sentralisere.

For å fremheve fordelene ved å bruke plast offshore arrangerer Astrup i løpet av messen et miniseminar om dette.





Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.068