23948sdkhjf

Rapp Marine Group skal levere utstyr til Australia sitt nye polarforskningsfartøy

Den nye isbryteren skal erstatte forskningsfartøyet Aurora Australis, som har vært i drift siden 1986.
Den vil være raskere, større, sterkere og ha svært moderne utstyr om bord. Isbryteren skal levere til antarktiske forskningsstasjoner med last, utstyr og personell og vil også fungere som et forskningsskip med omfattende laboratoriefasiliteter ombord. Den nye isbryteren vil være en integrert del av Australian Antarctic Division (AAD) program for de neste 30 årene, skriver Rapp Marine Group i en melding.

- Vi har jobbet hardt og lenge for disse kontraktene så dette er en gledens dag.Prosjektet oppfattes som et referanseprosjekt innenfor dette segmentet, og vi ser fram til å levere vårt mest avanserte og komplette dekksmaskineri til denne effektive og moderne isbryteren, sier sier salgs- og markedsdirektør i Rapp Marine Group, Tove Pettersen.

Bygges i Nederland av Damen Schelde Naval Shipbuilding
Den australske regjeringen har valgt Damen Schelde Naval Shipbuilding til bygging av Isbryteren. Det spesial bygde polarforsknings- og forsyningsskipet er planlagt å ankomme til sin hjemmehavn i Hobart i midten av 2020.

- Tildelingen befester Rapp Marines ledende posisjon for denne type utstyr i det internasjonale markedet for forskningsskip. Vi har for tiden systemer til åtte slike fartøy under levering, og har gjennom dette og tidligere leveranser, bygd opp solid kompetanse både innen operasjon og bruk av slikt utstyr. Dette setter selskapet i en unik posisjon til å kunne gi råd og veiledning til kundene og tilby dem optimale løsninger for de operasjoner de skal utføre, fortsetter Tove Pettersen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062