23948sdkhjf

Blir liggende med føttene på

West Epsilon kom sigende inn Ølensfjorden mandag kveld. Riggen kan bli liggende i opplag i Ølensvåg i ett år.
Westcon har dermed to rigger liggende i opplag, Polar Pioneer og West Epsilon. Begge er såkalte «kalde» rigger. Det vil si at det ikke er noe aktivitet på riggene, og at det kun brukes strøm til helt nødvendige ting.

Det var i utgangspunktet snakk om at West Epsilon skulle legges i opplag innerst i Ølensvåg for å fjerne de spesielle føttene riggen har brukt på Huldra. Operasjonen for å fjerne footingsene fra riggbeina krever ganske flat sjøbunn og rette dybdeforhold.

Får strøm fra land
- Den jobben blir det foreløpig ikke gjort noe med, og riggen blir parkert der den ligger nå med de ekstra føttene på. Riggen blir liggende i opplag et halvt til et år, sier Malvin Eide, leder for riggreparasjon hos Westcon Yards.

Riggen ruver, men blir en stille kjempe for dem som har fått den i nabolaget.

- Det vil bli lagt ut strøm fra land slik at det ikke blir nødvendig å ha motorer gående. Riggen blir stille, og strømmen går til nødvendige ting som lys på riggen i forhold til innseiling på sjøen og lufttrafikk, sier Eide.

To rigger går i desember
West Epsilon har vært leid av Statoil siden årsskiftet 2010/2011. Riggen har boret på Sleipner og Gudrun, og siste oppdrag før Statoil kansellerte kontrakten i september var plugging av brønner på Huldra-feltet.

Det jobbes kontinuerlig med å få oppdrag til Polar Pioneer, og Eide kan ikke si noe om hvor lenge den blir liggende. Når det gjelder Scarabeo 8 og Transocean Arctic, går arbeidet som planlagt.

- Begge disse riggene kommer til å gå fra Ølensvåg i løpet av desember, sier Eide.

Kort om West Epsilon
Jackup-rigg bygget i 1992 som eies av North Atlantic Epsilon Ltd. og driftes av North Atlantic Drilling AS.
Statoil har vært operatør siden årsskiftet 2010/2011 fram til kontrakten ble kansellert i slutten av september i år.
Riggen er 256,5 x 296 x 35 fot, og lengden på beina er 541 fot.
Maks vanndybde er 400 fot, og maks boredybde er 30.000 fot.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063