23948sdkhjf

DEA tildeler Dvalin-kontrakt til Technip Norge

DEA Norge har tildelt EPCI-kontrakten for Dvalin-utbyggingen til Technip Norge.
Kontrakten inkluderer fabrikasjon av små undervannstrukturer, 12’’/16’’ rør-i-rør produksjonsrørledning og 12’’ gasseksportrørledning, i tillegg til installasjon av rørledninger, alle undervannstrukturer og kontrollkabelen for Dvalin-feltet.

- Denne kontrakten er nok et viktig element i utviklingen av Dvalin-feltet. Vi vil fremover samarbeide tett med alle leverandørene vi har valgt for å fortsette det effektive arbeidet med prosjektet, sier Hans-Hermann Andreae, administrerende direktør i DEA Norge.

- Dvalin-lisensen har de siste dagene tildelt kontrakter verdt 4,5 milliarder kroner. Disse kontraktene vil skape hundrevis av jobber i en krevende tid for leverandørindustrien, sier Andreae. Senere i prosjektforløpet vil det bli tildelt flere andre kontrakter, blant annet kontrakten for boring av de fire produksjonsbrønnene.

Utbyggingskostnaden for Dvalin-feltet er estimert til rundt 10 milliarder norske kroner, og planlagt produksjonsstart er i 2020. Dvalin blir en havbunnsutbygging med fire brønner, knyttet opp mot Heidrun-plattformen. På Heidrun vil gassen bli delvis prosessert i en ny modul og deretter sendt videre i et nytt eksportrør til Polarled og videre til Nyhamna. Der vil gassen bli endelig prosessert før den transporteres videre til markedet i Europa.

De utvinnbare reservene i Dvalin er omlag 18,2 milliarder kubikkmeter gass og 0,4 millioner kubikkmeter kondensat. Feltet ligger i PL435, i blokkene 6507/7/9 og 6507/8 i Norskehavet, rundt 15 kilometer nordvest for Heidrun-feltet og 290 kilometer fra Nyhamna.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078