23948sdkhjf

Ny energimesse i Stavanger

Stavanger Energy Conference 2017 skal arrangeres på verftsområdet på Rosenberg
I anledning 120 års jubileet for den første leveransen fra Rosenberg-verftet i Stavanger, har lokale krefter gått sammen om en kombinert messe og konferanse for å løfte en svekket regional industri. Det opplyser arrangørene av den nye messen.

- Under parolen "Make Stavanger Great Again", ønsker vi å invitere regionen til å brette opp ermene og være med på et felles bransjeløft, sier daglig leder for Stavanger Energy Conference 2017, Bjørn Olaf Helgøy.

- SEC2017 er en arena der leverandørbedrifter, riggselskap og oljeselskap møtes, forteller om, og viser, hvordan vi som bransje kan møte tidens utvikling, både hva gjelder kostnadskrav og energimix, legger han til.

Med seg på laget har han over 50 års arrangørerfaring fra oljemesser og -konferanser i Øistein Tømte, Eyolf Bakke-Erichsen og Jan Ove Urheim. I tillegg har Rosenberg WorleyParsons gått inn som partner og støttespiller.

- Vi ser veldig positivt på dette initiativet, og tror timingen med å arrangere det i juni neste år kan være midt i blinken. At det I tillegg samsvarer med jubileet for leveransen av skipet DS Karmø, gir oss en unik mulighet til å vise frem den industrihistorien vi forvalter her på Rosenberg, og hva vi er i stand til å levere, sier driftsdirektør Johar Mæhle.

Selv om SEC2017 har ventet med den offisielle lanseringen, har mottakelsen og forhåndsinteressen vært stor, opplyser arrangørene. Statoil stiller blant annet med nøkkelpersonell fra Johan Sverdrup.

Stavanger Energy Conference går over to dager 7.-8. juni neste år, og forventes å trekke 100 utstillere og opp mot 10.000 besøkende. Arrangementet vil være gratis for alle besøkende, og by på et variert utvalg aktiviteter for en region i omstilling.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.469