23948sdkhjf

Aker Solutions vinner Subsea-kontrakter verdt 900 millioner kroner

Aker Solutions er tildelt subsea-arbeid på Dvalin-feltet.
Aker Solutions har sikret to kontrakter for å levere et subsea-produksjonssystem, service og vedlikeholdstjenester til en verdi av minst 900 millioner kroner til Dvalin-feltet i Norskehavet. DEA Norge er operatør for feltet, som tidligere het Zidane.

Den første ordren på produksjonssystemet inkluderer blant annet et forgreningsrør, fire subsea-trær og en 15 kilometer lang kabel som kobler utbyggingen til Heidrun-feltet.

Leveransen forventes levert i første halvdel av 2018.

Selskapene har dessuten inngått en femårig rammekontrakt for vedlikehold og service på subsea produksjonssystemet, som er omfattet av den første ordren.

Prosjektet skal styres fra Aker Solutions kontor på Fornebu.

DEA Norge er operatør på Dvalin-feltet og partnerskapet skal investere i overkant av ti milliarder kroner i utbyggingen. Feltet har planlagt produksjonsstart i 2020.

Det nye navnet Dvalin kommer som følge av at det er etablert en navnetradisjon i området knyttet til norrøn mytologi. Heidrun er geita på taket av Valhall, der den spiser skuddene fra verdenstreet Yggdrasil. Dvalin er en av fire hjort som løper omkring på grenene til Yggdrasil og beiter i løvverket.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109