23948sdkhjf

Jotun setter ny rekord - konsernsjefen er skuffet

Jotun offentliggjør sitt beste resultat noensinne.
Malingsprodusenten Jotun fikk et resultat på 1,7 milliarder kroner i årets første åtte måneder. Omsetningen økte med to prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, og dermed leverer selskapet sitt beste resultat noensinne.

- 2015 var et rekordår, og det at vi opprettholder vekst selv etter et år som fjoråret, er en styrke, sier konsernsjef Morten Fon i en pressemelding.

Men ifølge Dagens Næringsliv er konsernsjef Morten Fon skuffet over resultatet.

– Når man har hatt ti prosent vekst i ti år så ligger det nesten i genene å vokse så mye. Det er derfor vi ikke er fornøyd. Men det er fortsatt det beste resultatet noensinne, sier han til avisen.

Den moderate veksten skyldes redusert aktivitet innen skipsbygging og fremdeles lav aktivitet innenfor offshore-sektoren. Resultatet samlet for konsernet økte likevel til 1,7 milliarder kroner, opp fra 1,6 milliarder.

- Med tanke på situasjonen innen nybygg av skip er det naturlig å forberede seg på lavere vekst også i tiden fremover. Vi har lang erfaring i bransjer med sykliske svingninger, og forventer at markedet skal ytterligere ned før det snur igjen, sier Fon.

Har investert 722 millioner kroner hittil i år

Jotuns investeringer til nå i 2016 summerer seg til 722 millioner kroner, opp betydelige 175 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Dette utgjør syv prosent av omsetningen og blant de største investeringene finner vi nye fabrikker i Oman, Filippinene, Malaysia og Myanmar. I tillegg er satsingen i Norge formidabel:

- I august tok vi første spadetak for det nye forskningssenteret og hovedkontoret vårt her i Sandefjord. Det er planlagt ferdig i 2019 og vi gleder oss veldig til å ta dette i bruk. Norge og Sandefjord er viktig for oss. Dette vil også være med på å gjøre Jotun til en enda mer attraktiv arbeidsplass, både for eksisterende ansatte og ikke minst for nye krefter, sier Fon.








Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063