23948sdkhjf

Skal levere 14 fremdriftsmotorer

Bostek ble nylig tildelt kontrakt på levering av hovedmotorer til en ny hurtigbåt fra Brødene Aa. Hittil i år har Bergensbaserte Bertel O. Steen Teknikk (Bostek) mottatt ordrer på fremdriftsmotorer til fem nye hurtigbåter.
Bostek, som er importør og distributør av produkter fra den tyske motorprodusenten MTU Friedrichshafen, fikk nylig tildelt en ordre på to fremdriftsmotorer til en ny hurtigbåt som skal bygges ved Brødene Aa sitt verft i Hyen i Sogn og Fjordane.

Ordren fra Brødene Aa består utover hovedmotorene også av MTU sitt BlueVision overvåking- og manøversystem.

Bostek, som er en del av Bertel O. Steen konsernet, er tidligere i år blitt tildelt kontrakter på levering av fremdriftsmotorer til fire andre hurtigbåter som skal i drift for Boreal i Møre og Romsdal fra 2017.

To av båtene bygges hos Oma Båtbyggeri på Stord og tre blir bygget hos Brødene Aa.

Flere kontrakter på gang
Med den seneste ordren i boks er Bostek så langt i år tildelt kontrakter på levering av i alt 14 dieselmotorer pluss diverse tilleggsutstyr. To av de 14 motorene som er bestilt er reservemotorer som skal stå på Bostek sitt lager i Bergen.

Salgssjef John Asle Marhaug i Bostek sier til Metal Supply at kontraktene er en stor fjør i hatten for Bertel O. Steen-konsernet.

- Kontraktene har verdi for oss både i kroner og ører her og nå, men også når det gjelder ettermarkedet. På sånne leveranser betyr ettermarkedet mye for sysselsettingen vår langt fram i tid, sier han og legger til at det er flere kontrakter på gang.

- Vi er veldig optimistiske, og vi håper at vi kan lande to kontrakter på levering av hovedmotorer til tilsvarende hurtigbåtkatamaraner før året er omme.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079