23948sdkhjf

Halden-fabrikk leverer kabler til Egypt

Umbilicals fra Nexans skaper undersjøisk forbindelse for BP og DEA i Egypt
BP Exploration (Delta) Limited, Storbritannia, har bestilt cirka 100 km med statiske umbilicals og tilhørende utstyr fra Nexans til den neste fasen i West Nile Delta-prosjektet. Gjennom denne kontrakten vil Nexans bistå BP og partneren DEA i utviklingen av gasskondensatfeltene Giza, Fayoum og Raven og med fremtidige oppdagede og uoppdagede ressurser i BPs og DEAs konsesjoner, som ligger mellom 65 og 85 km utenfor kysten av Alexandria nord i Egypt.

De elektriske kablene vil bli produsert på Nexans’ fabrikk på Rognan, mens umbilicals vil bli utviklet, produsert og testet på Nexans’ spesialfabrikk i Halden. Leveransen vil finne sted i 2018.

BP og Nexans samarbeider allerede på fase 1 i West Nile Delta-prosjektet. I 2014 ble Nexans tildelt kontrakten om levering av 48 km med statiske umbilicals til Taurus Libra- utbyggingen.

Winifred Patricia Johansen, Business Development Manager for Afrika og kundeansvarlig for BP High Voltage & Underwater Cable Business Group i Nexans, sier:

- Denne viktige kontrakten er et uttrykk for den vedvarende innsatsen vi legger ned for å være en konkurransedyktig markedsleder. Vi har bygd opp et effektivt og produktivt samarbeid med BP gjennom mange prosjekter, og det viser hvor stor tillit BP har til Nexans. Prosjektet er det nest største BP-prosjektet Nexans ble tildelt i år, noe som fremhever vårt langvarige forhold samt vår ekspertise og evne til å utvikle konkurransedyktige løsninger i et utfordrende marked.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094